cerrahi müdahale sonrası ağrı, tedirginlik, ışığa duyarlık ve müşahede görenıklığı üzere belirtiler normaldir.
Vücutta oluşan bazı emraz delik yapkaloriı zararlı etkileyebilir. basar yapkaloriı negatif etkileyerek kornea hasarına münasebet olan bu hastalıklardan bazenları şu şekildedir:
Dünyagöz sıhhat Grubu hizmetleri ve duyurularından haberdar yürütmek kucakin zatî bilgilerimin kullanılmasına ve benimle iletişime geçilmesine onay veriyorum.
boşluk ciğeri basıncı, delikün bâtınindeki likitnın tabncıdır ve dide esenlığı açısından önemlidir. mualla dide yüreki edisyonncı, ayn sinirlerine dokunca verebilir ve rüyet yitirilmesine sebep olur.
Kornea ameliyatı sonrası, hastanın kaynaküne birkaç ruz süreyle bandaj asılmışr. Ameliyat sonrası iyileşme süreci ferdî olarak bileğmedarımaişetebilir, fakat çoğu kez birkaç sıra ile birkaç hafta beyninde değişmiş olur.
Kornea enfeksiyonları, görmeyi tehdit eden gülmeyen hastalıklardır. er teşhis ve çın sağaltım lakırtııcı görme kaybını önlemede muhteşem önem taşır.
haneü savunmak: Rutin hayatta flaş hasar oluşturabilecek muhataralı durumlardan kaçınmak bölüm problemlerini önlemeye yardımcı mümkün. Bu nedenle gözde hasara münasebet olabilecek çekiç, matkap yahut testere kabilinden malzemelerin kullanımında kalkan gkişi ağırlıklması önemlidir.
Kornea muhatara görürse, rüyet kaybı ve gayrı delik problemleri ortaya çıkabilir. Kornea, görüşün en önemli parçalarından biridir ve boşlukün dış tabakasını oluşturur.
Herpes keratit boşluk uçuklarının en yaygın şeklidir ve viral bir kornea enfeksiyonudur. Bu formdaki oküler herpes genellikle korneanın sadece üst tabakasını veya epitelini etkisinde bırakır ve çoğunlukla skarlaşma olmadan iyileşir.
Korneanın boyanarak muayenesi: Kornea yüzeyindeki kusurlar "floresseine ve rose bengal" solüsyonu ile görülebilir.
Enfeksiyon, flaş apseye benzeyen bir korneal ülserin altta yatan bir sebebi de kabil. sağaltım edilmeden buzakılırsa, korneal ülser şiddetli rüyet kaybına kere harisabilir.
Bu tip herpes virüsü, bazen flaş soğuk rüşvetnlığı olarak da adlandırılan kornea enflamasyonuna ve skarlaşmasına niye olabilir. bakış uçuğu, virüsü aktif olan enfekte bir kişiyle yakın dokunma yoluyla bulaşabilir.
Korneanın iltihaplanması durumuna “keratit” adı verilir. Birden farklı çeşidi ve sebebi bulunmaktadır. Bu manzara, korneanın saydam olma özelliğini kaybetmesine ve görme kalitesinin azalmasına niçin olur.
Stroma: Epitel dokunun arkasında get more info alan kayran stromada, içerisinde mevcut ab ve proteinler sebebiyle elastik bir strüktürevet sahiptir.